AMAZON e-reader Kindle Paperwhite Waterproof , 32 GB, Crni

Veličina ekrana

Ekran

6"
Rezolucija

Rezolucija

px
Memorija

RAM

GB
Skladište

Skladište

32 GB
Garancija proizvoda Garancija 12 mj. Saznaj više >
Besplatna dostava Besplatna dostava Saznaj više >
Načini plaćana Možete platiti:
  • Pouzećem
  • Karticama jednokratno i na rate
  • Virmanom
Saznaj više >

Specifikacije i detalji

Šifra proizvoda 013347
Model Kindle Paperwhite
Ekran veličina 6 inča
Rezolucija px
TIP ekrana LED
RAM GB
Interna memorija 32 GB
Kamera -
Operativni sistem -
WiFi / Bluetooth / SIM DA / NE / NE
Garancija 12 mjeseca/mjeseci
Ostalo U DOLASKU

AMAZON KINDLE: Čudesna biblioteka u vašem džepu

Ukoliko pratite vijesti iz svijeta tehnologije, sigurno ste barem jednom čuli ili pročitali vijest da je neka od najvećih svjetskih biblioteka digitalizovala sve svoje knjige. Digitalizacija knjiga je donijela brojne prednosti, kako u tehničkom tako i u ekološkom smislu.

Stotine hiljada knjiga koje su nekada zauzimale hiljade kvadratnih metara prostora u nekoj biblioteci, zahvaljujući digitalizaciji danas zauzimaju tek onoliko prostora koliko je potrebno za smještanje jednog računara, to jest servera. Slanje knjiga sa jednog na drugi kraj svijeta više ne zahteva uvijanje u zaštitni papir, slanje poštom i višednevno ili višesedmično putovanje – jer ih, putem interneta, za tili čas možete poslati gdje god poželite. Takođe, knjige u elektronskom formatu nisu podložne habanju ili bilo kojoj vrsti mehaničkog oštećenja i potpuno su imune na zub vremena. Na kraju, ali ipak ispred svega, šume će nam biti zahvalne.

Čuvena američka kompanija Amazon u svojoj ponudi ima preko šest miliona elektronskih knjiga. Ukoliko ste pomislili da čitanje elektronskih knjiga iziskuje višesatno sjedenje za računarom – prevarili ste se. Sve što vam je potrebno je dobar e-book reader, tj. uređaj za čitanje elektronskih knjiga, a najpopularniji među njima je Amazon Kindle.

Kada upoznate Kindle, koji je po dimenzijama sličan školskoj lektiri, shvatićete da je to uređaj koji jednostavno morate da imate. Krenimo redom…

KINDLE

E-Ink ekran koji ne šteti očima

Amazon Kindle e-book reader je opremljen ekranom e-ink tipa dijagonale šest inča. Zbog jedinstvenog načina rada, ovaj ekran ni na koji način neće štetiti vašim očima.

Unutar e-ink ekrana nalazi se veliki broj crnih i bijelih mikrogranula, čiji je priječnik približno jednak debljini vlasi ljudske kose. Ove mikrogranule se pomoću napredne elektronike raspoređuju tako da formiraju slova i slike. Naravno, crnim mikrogranulama se iscrtava sadržaj, dok bijele mikrogranule simuliraju papir. Kada se mikrogranule jednom postave u odgovarajući položaj one u njemu ostaju sve dok korisnik ne zada neku komandu koja će promjeniti sadržaj ekrana. Drugim riječima, e-ink ekrani koriste energiju iz baterije uređaja samo u trenutku kada se iscrtava sadržaj ekrana. Na ovaj način je radikalno smanjena potrošnja energije, a slika na ekranu bi bila postojana čak i kada biste u potpunosti prekinuli vezu između ekrana i baterije.

Međutim, to nije najveća prednost e-ink ekrana. Najveća prednost se zapravo ogleda u činjenici da e-ink ekrani ne zahtijevaju prisustvo pozadinskog osvijetljenja. Način na koji e-ink ekrani funkcionišu je eliminisao potrebu za unutrašnjim osvijetljavanjem ekrana, što znači da ova vrsta ekrana ne emituje nikakvu svijetlost. Naravno, to znači da sadržaj e-ink ekrana neće biti vidljiv u mraku, baš kao što ni sadržaj štampane stranice nije vidljiv u mraku, ali Amazon Kindle poseduje i dodatno osvijetljenje koje, po potrebi, možete da uključite.

Praktično, kod e-ink ekrana važe sva pravila koja važe i kod štampanih knjiga – najbolje će izgledati na dnevnom svijetlu i pritom nemaju odsjaj kakav znamo sa ekrana mobilnih telefona, a u večernjim satima ćete bez problema moći da čitate uz stonu lampu ili osvijetljenje koje je ugrađeno u sam Kindle. Čitajući sa e-ink ekrana, oči nisu izložene direktnom izvoru svijetlosti, što je jako velika prednost u odnosu na čitanje sa klasičnih ekrana.

KINDLE

Kako se elektronske knjige ubacuju u Amazon Kindle?

S obzirom na to da iza ovog uređaja stoji Amazon, tj. jedna od najvećih i najvrjednijih svijetskih kompanija, kao i to da je riječ o uređaju koji je u potpunosti orijentisan ka čitanju elektronskih knjiga, upravljanje sadržajem uređaja je izuzetno jednostavno.

Nakon prvog uključivanja Amazon Kindle čitača, povezivanja na dostupnu Wi-Fi mrežu i prijavljivanja na vaš Amazon korisnički nalog, dočekaće vas jednostavno uputstvo pomoću koga ćete za tren oka naučiti kako da pretražujete ogromnu Amazon biblioteku elektronskih knjiga.

Ukratko, cijeli proces se svodi na to da u polje za pretragu ukucate naziv knjige koju tražite ili ime autora, a pretraga je moguća i po žanrovima. Nakon što tapnete na željeni naslov, prikazaće vam se opis i cijena knjige. Cijene su simboličnog karaktera i najčešće su u rasponu od 2 do 5 dolara, mada ima i potpuno besplatnih izdanja, kao i onih za koje ćete morati da izdvojite i nešto više novca.

Nakon što ste odabrali elektronsku knjigu i platili je (ukoliko nije besplatna), knjiga će se pojaviti u vašoj ličnoj Kindle biblioteci, a za nekoliko trenutaka će se naći i u samom Kindle čitaču, spremna za čitanje. Kindle raspolaže sa 8 GB ugrađene memorije, što je dovoljno za nekoliko hiljada knjiga. Po potrebi, knjige možete obrisati iz uređaja i kasnije ih ponovo vratiti u uređaj, samo jednim klikom na odgovarajuću opciju u vašoj ličnoj Kindle biblioteci.

Pomoću Kindle čitača možete čitati i knjige koje nisu preuzete iz Kindle biblioteke, odnosno knjige koje od ranije imate u računaru. Vaš Kindle će imati svoju jedinstvenu email adresu. Pošaljite svom Kindle čitaču email sa željenom knjigom u prilogu i ona će se za nekoliko trenutaka pojaviti u vašem čitaču. Kindle podržava Microsoft Word (.doc i .docx), Rich Text Format (.rtf), HTML (.htm i .html), Text (.txt), Mobi Book i PDF formate fajlova, a možete ih slati i kao ZIP arhive. Amazonovi serveri će, neposredno prije slanja fajla u Kindle čitač, izvršiti potrebnu optimizaciju fajla zarad što boljeg prikaza na ekranu uređaja.

Amazon Kindle poseduje i klasičan micro-USB priključak koji, pored punjenja baterije, omogućava i prebacivanje fajlova iz računara u Kindle i obrnuto, pa knjige možete prebacivati i na ovaj način, ukoliko vam se čini praktičnijim.

KINDLE

Impresivno trajanje baterije

E-ink ekran, koji smo ranije opisali, karakteriše veoma visoka energetska efikasnost jer ekran troši električnu energiju samo u trenutku formiranja sadržaja (teksta odnosno slike), nakon čega ekran više ne crpi energiju iz baterije. Kada se svemu doda i činjenica da su hardver i softver Kindle čitača maksimalno prilagođeni čitanju knjiga, te da nemaju tendenciju da zamijene mobilni telefon ili tablet računar, dolazi se do toga da autonomiju baterije nećete mjeriti u satima ili danima, već u sedmicama! Kindle je zaista svijetski šampion kada je riječ o trajanju baterije, na čemu mu mogu pozavidjeti čak i oni stari mobilni telefoni, čijeg se trajanja baterije sa setom sjećamo.

Omogućili smo različite načine plaćanja, prema željama i potrebama naših kupaca. U budućnosti planiramo proširiti mogućnosti plaćanja, a u ovom trenutku mogući su sljedeći načini plaćanja.
Plaćanje gotovinski Plaćanje pouzećem u gotovini 399.00 KM
Plaćanje gotovinski Plaćanje karticama jednokratno (sve banke) 399.00 KM
Plaćanje gotovinski Unicredit Bank - Visa Classic (2-24 rata) 438.90 KM / već od 18.29 KM/mj
Plaćanje gotovinski IntesaSanPaolo Bank - Visa Electron Inspire (2-12 rata) 438.90 KM / već od 36.58 KM/mj
Plaćanje gotovinski Raiffaisen BANK - Mastercard Shopping (2-24 rata) 438.90 KM / već od 18.29 KM/mj
Plaćanje gotovinski American Express (2-12 rata) 438.90 KM / već od 36.58 KM/mj
Plaćanje gotovinski Diners (2-12 rata) 399.00 KM / već od 33.25 KM/mj
Plaćanje gotovinski Sparkasse bank - MasterCard ShopAndFun (2-36 rata) 399.00 KM / već od 11.08 KM/mj
Plaćanje gotovinski BBI banka - Visa kupovna kartica (2-36 rata) 399.00 KM / već od 11.08 KM/mj
Plaćanje gotovinski Sberbank BH - Cash Card (2-36 rata) 399.00 KM / već od 11.08 KM/mj
Plaćanje gotovinski Raiffeisen BANK - VISA Magic Card (2-36 rata) 399.00 KM / već od 11.08 KM/mj
  • Zato što znate da je Vaša kupovina 100% sigurna, brza i jednostavna.
  • Zato što kupujete po najpovoljnijim cijenama i uslovima na tržištu.
  • Zato što ste potpuno sigurni da je uređaj koji ste kupili nov, zapakovan u originalnoj ambalaži proizvođača i da podliježe redovnim garancijama.
  • Zato što znate da će kupljeni uređaj, bez ikakvih dodatnih troškova, na Vašu adresu stići u najkraćem mogućem roku (24h/ 48h).
  • Zato što u slučaju da primjetite da je kupljeni uređaj oštećen prilikom transporta ili neispravan, imate pravo da takav uređaj vratite, te dobijete drugi ili ostvarite povrat novca.
  • Zato što imate pravo da uređaj koji bude neispravan, u roku od sedam dana zamijenite za drugi ili ostvarite povrat novca.
  • Zato što ste sigurni da ukoliko se desi bilo kakva nepravilnost u radu kupljenog uređaja, kvar ili tehnički nedostatak će otkloniti, potpuno besplatno i isključivo u ovlaštenom servisu.

Pitanja i odgovori

U kontakt formi ispod nas možete pitati za sve potrebne informacije u vezi sa proizvodima, plaćanjima, dostavom i slično. Za brze odgovore i pomoć pri kupovini pozovite nas telefonski na 033 868 000!
Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar


Primaj posebne ponude direktno na svoj email.